Vanliga frågor

Väljer du hembesök får du personlig service, inga snabba bedömning och dessutom slipper du långa väntetider. Vårt digitala vård är till för snabb handläggning av enklare åkommor som inte behöver fysiskt vård. Du får snabb återkoppling, recept samt tydlig planering med fri återkoppling inom 48 timmar. Du slipper långa video och -chattkonversationer som oftast inte leder till behandling. Våra läkare finns tillgängliga mellan kl. 06 – 24 alla dagar i veckan.

Det kan bero på att vi har hög belastning eller att vi inte fått rätt uppgifter om dig. Skriv till oss på [email protected]

Du kan kontakta oss direkt via Messenger alternativt [email protected]

Vi är hel privata vårdgivare och debiterar ingen landsting

Vår läkarteam består av allmänspecialister, kirurger, akutläkare. Alla våra läkare har svenska legitimation och god vana.

Tyvärr gäller inte frikort, då vi är privat ägd vårdgivare utan avtal.

Alla priser är listade på startsidan. Vid resor som överstiger 30 min tillkommer det avståndstillägg. Återbetalning av hela beloppet sker alltid om läkaren bedömer att ditt tillstånd inte är lämpligt för digital vård.

Återbetalning av hela beloppet sker alltid om läkaren bedömer att ditt tillstånd inte är lämplig för digital vård eller vid fördröjning på mer än 90 minuter av recept. Vid återbetalning betalar vi tillbaka hela summan snarast men senast inom 14 dagar från den dag då vi mottog ditt symtomformulär.

Hembesök sker vardagar mellan kl 17:00 – 22:00. Helgdagar från kl 08:00-22:00. Digital vård dygnet runt och alla dagar om året! Vår målsättning är att erbjuda dig vård inom 15 min från det att vi får in din förfrågan. Vid hög efterfrågan kan det dock fördröjas och vi återkopplar snarast. 

Vid hembesök kan vi erbjuda provtagning i de fall läkaren bedömer att ditt tillstånd behöver utredas ytterligare. Provtagning sker i samarbete med våra vårdpartners och laboratorier. För provtagning tillkommer extra kostnader.

Vi förnyar recepten som förskrivits senaste 15 månader. Vi tittar alltid i läkemedelsförteckning och nationella patient översikten innan vi förskriver eller behandlar.

  • Läkemedel som inte hämtats ut de senaste 15 månaderna.
  • Beroendeframkallande: Imovane, Stesolid, Oxascand, Concerta, Lyrica.
  • Opioider och smärtstillande: Oxynorm, Citodon, Tramadol, Cocillana.
  • Licens eller specialistpreparat:  Gabapentin, Isotretionin.
  • Preparat avsedda för infusion och injektionsbehandling med undantag för Insulin, Epipen, Fragmin, Klexane.

Liksom hos andra vårdgivare som vårdcentraler, närakuter och akutmottagningar kan du få en remiss till fortsatt vård om läkaren bedömer att du är i behov av fortsatt utredning eller vård.

Om vår läkare bedömer att du behöver träffa en läkare med särskild specialistkompetens kan vi hjälpa dig med en remiss.

I dagsläget kan vi däremot inte skriva remiss för röntgenundersökningar och ultraljud. I dessa fall hänvisar vi till din ordinarie vårdcentral.

Våra läkare kan skriva sjukintyg eller läkarintyg efter behov. Våra läkare gör en bedömning av dig, dina besvär och hur det eventuellt påverkar din arbetsförmåga. För övriga läkarintyg tillkommer extra kostnad.

Hembesök avser Borås och Göteborg med omnejd. Digital vård i hela Sverige, så länge du har ett svenskt personnummer.